روش نصب و راه اندازی موتوربرق (نحوه روشن کردن موتور برق)

روش نصب و راه اندازی موتوربرق (نحوه روشن کردن موتور برق)
نحوه روشن کردن موتور برق
آماده سازی موتور برق قبل از راه اندازی
نحوه اتصال موتور برق به دستگا ه ها
نحوه صحیح هندل زدن

روش نصب و راه اندازی موتوربرق (نحوه روشن کردن موتور برق)

.

موتور برق ها بر اساس سیستم راه اندازی به سه دسته زیر تقسیم می شوند:

هندلی (دستی) :  همان طور که از نام آن مشخص است در این سیستم یک سیم فنری تعبیه شده است که توسط نیروی انسانی به عقب کشیده شده و موتور برق را روشن می کند.

استارتی: موتور برق هایی که با دکمه یا کلید ی که روی دستگاه  دارند  روشن می شود.

اتوماتیک : این نوع موتور برق ها در صورت قطع برق پس از چند ثانیه به صورت اتوماتیک روشن می شوند و در صورت وصل مجدد برق خاموش می شوند.

.

آماده‌ سازی موتور برق قبل از راه‌ اندازی

موتور برق باید حداقل 6 متر از فضای سکونت افراد فاصله داشته باشد چرا که گاز مونو اکسید کربن تولید شده توسط موتور های احتراقی موتور برق ها می تواند مشکلات تنفسی به همراه داشته باشد.

 هر وسیله مکانیکی قبل از استارت، باید چک سرویس‌های اولیه آن توسط اپراتور انجام شود..

مخزن روغن

موتور برق ها 2 زمانه باید روغن را با بنزین مخلوط کرده و داخل باک بنزین ریخته شود و لی در موتور های چهار زمانه روغن در مخزن گیج ریخته می‌شود( به هیچ عنوان در موتور های چهارزمانه روغن را با بنزین مخلوط نکنید) که در بدنه موتور قرار دارد. پیچ روغن را بازکرده و توسط قیف مخصوص، روغن را تا آخرین رزوه داخل گیج می ریزیم.(از خم کردن موتور برق در زمان ریختن روغن خوداری کنید) عده‌ای از فروشندگان برای موتوربرق‌های بنزینی، استفاده از روغن 50-20و 10-40 را توصیه می‌کنند در برخی از موتور برق ها به دلیل وجود سنسور کمبود روغن درصورت کم بود روغن موتور برق روشن نمی شود یا چند ثانیه روشن می شود و سپس قطع می شود..

سوخت (بنزین-گازوئیل گاز)

  باک سوخت ( بنزین –گازوئیل) را  قبل از استارت از سوخت پر کنید اگر سوخت مدت طولانی در باک مانده است از مکمل ها برای بالا بردن کیفیت سوخت استفاده کنید.

برای موتور برق هایی نو هستند سوخت را کمی زودتر در باک ریخته تا فرصت لازم برای طی مسیر لوله انتقال داخل موتور برق را داشته باشند.  .

نحوه راه اندازی موتور برق

پس از سوخت گیری و ریختن روغن و کنترل گیج روغن نوبت به روشن کردن می رسد. برای این منظور ابتدا شیر بنزین را باز کرده.

-در موتور برق های هندلی ابتدا شیر بنزین را باز کرده و ساسات را در حالت فعال(بسته) قرار داده کلید آف –آن را در حالت آن () و با کشیدن هندل موتور برق را روشن کرده و پس از روشن شدن ، ساسات را به حالت اولیه (باز) قرار دهید.

نحوه کشیدن  هندل به این صورت است که هندل را گرفته و به آرامی کشیده تا جایی که هندل حالت سفتی به خود گرفت از آنجا  سریع  به بالا بکشید و  بعد از کشیدن هندل آنرا رها نکنید و اجازه بدید نخ هندل به آرامی به عقب باز گردد تا آسیبی به هندل وارد نشود

-موتور برق استارتی باشد اتصال منفی و مثبت باتری را نصب و محکم می نماییم سپس از طریق سوئیچ استارت اقدام به استارت می نماییم و بلافاصله پس از روشن شدن موتوربرق سوئیچ را رها می نماییم.

در موتوربرق های استارتی معمولا ساسات برقی بوده و نیازی به کشیدن ساسات نیست. در صورتی که در مرحله راه اندازی باتری در موتوربرق های استارتی توان لازم جهت استارت را نداشته باشد کلید استارت را در حالت RAN قرار داده و با هندل دستگاه را روشن می نماییم و معمولا پس از کارکرد چند ساعته موتور برق باتری شارژ خواهد شد.

***برای اولین بار بعد از روشن شدن موتور برق حدود 15 دقیقه بدون بارکار کند و بعد از آن امکان استفاده از دستگاه هست.

***توصیه می شود روغن اولیه دستگاه را بعد از 10 ساعت کارکرد تعویض کنید و بعد از آن روغن دستگاه هر 35 ساعت تعویض گردد..

زیر بار بردن و خاموش کردن

ابتدا موتور برق را روشن کرده پس از حدود 3 دقیقه کارکرد و گرم شدن اولیه دستگاه(برای اطمینان بیشتر از ولت متر برای اندازه گیری ولت دستگاه استفاده کنید) کلید خروجی برق موتوربرق را زده تا موتور برق به شبکه مصرف وصل شود. در زمان خاموش کردن دستگاه ابتدا خروجی شبکه را قطع کرده و پس از گذشت 2 تا 3 دقیقه و کارکرد بدون بار موتوربرق دستگاه را خاموش می نماییم و شیر بنزین را می بندیم.

 نحوه اتصال موتور برق به دستگاه ها

به طور کلی موتوربرق ها به دو روش می توانند به تجهیزات برقی خانگی وصل شود:

روش مستقیم

در روش مستقیم موتور برق را به وسیله یک کابل مستقیما به وسایل برق مانند یخچال، سشوار، اتو، جاروبرق و غیره وصل می کنیم در این روش باید در نظر داشته باشید که با محدودیت مواجه هستید، یعنی هر موتور برق مجهز به یک خروجی یا دو خروجی است. البته این نکه لازم به ذکر است که شما باید برآورد مناسبی از ظرفیت مصرفی تجهیزات برقی داشته باشید تا اطمینان حاصل کنید که موتوربرق توانایی تامین برق مورد نظر را داشته باشد. در این روش ساده، شما می توانید یک سر کابل را به تجهیز برقی وصل کنید و سر دیگر کابل را به موتوربرق اتصال دهید. باید دقت داشته باشید که موتوربرق ها نمی توانند مستقیما به سیم کشی ساختمان متصل شون.، از مزایای نصب موتور برق از طریق کابل می توان به سهولت و ارزان بودن نصب اشاره کرد که نیازی به کمک گرفتن از متخصص فنی ندارد.

روش غیر مستقیم

نحوه نصب موتور برق به برق ساختمان هم به این صورت است که سیستم موتور برق از طریق یک تابلو چنج اور که در کنار تابلو اصلی ساختمان می باشد متصل شده و در زمان قطعی برق شهر به صورت اتوماتیک برق را به ساختمان تزریق می کند. با کمک تابلو چنج اور می توان کلیه تجهیزات برق مصرفی داخل ساختمان را به موتور برق متصل کرد. در این روش اتصال، نصب تجهیزات باید توسط افراد متخصص و فنی انجام شود و همچنین هزینه بردار است. تا فاصله حدودا 15 متری هیچ گونه افت ولتاژی بوجود نمی آید، با این حال موتور برق باید در فضای مناسب جایگذاری شود تا تهویه مناسب داشته باشد. این مسائل به خصوص در مورد موتور برق های بنزینی خیلی مهم است زیرا بخار بنزین ناشی از سوختن بنزین می تواند خطرآفرین باشد..

برای خرید موتور برق مناسب این مقاله را مطالعه فرمائید.

 

 

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد